Tentoonstelling ‘Vrouwenrechten anno nu’

Op 12 augustus wordt een actuele tentoonstelling over vrouwenrechten geopend in het Atrium van het Haagse stadhuis. Met de tentoonstelling ‘Vrouwenrechten anno nu’ maakt Amnesty International de balans op na honderd jaar vrouwenkiesrecht. Hoe is het nu eigenlijk gesteld met de rechten van vrouwen anno 2016?

Aan de hand van verhalen uit China, Iran, Mexico, Jemen, Zuid-Afrika, El Salvador en Ierland volgen we een nieuwe generatie vrouwenrechtenactivisten van over de hele wereld. Ook maken we kennis met een aantal vrouwen die vanuit Den Haag actie voeren voor de gelijkheid van vrouwen in Nederland en daarbuiten. Ook het verhaal van Femmes for Freedom wordt tijdens de tentoonstelling verteld.

Ze strijden voor hun recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht om over zichzelf en hun eigen lichaam te beschikken. Nog steeds worden vrouwen gevangen gezet of seksueel mishandeld wanneer zij aanspraak maken op elementaire mensenrechten. Maar niet alle vrouwen laten het daarbij zitten. Hun verhalen geven een krachtdadig en dynamisch beeld van een wereld waarin vrouwen vandaag leven. De tentoonstelling stelt ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Zijn de gelijke rechten van vrouwen in eigen land wel zo goed verzekerd als we geneigd zijn te denken?

Van 12 augustus t/m 3 september 2016 in het Atrium, Spui 70 in Den Haag

Meer info: www.denhaag.amnesty.nl | Facebook event: Amnesty Den Haag