Doneer

Help mee

Femmes for Freedom zet zich zich in voor het zelfbeschikkingsrecht en de algehele emancipatie van meisjes en vrouwen met een bi-culturele achtergrond! Want ook in Nederland worden hun mensenrechten geschonden. Femmes for Freedom oefent inmiddels meer dan 8 jaar invloed uit op zowel juridisch, maatschappelijk, cultureel als politiek vlak.  Met uw donatie aan Femmes for Freedom steunt u niet alleen de mensenrechten en vrouwenrechten maar ook juridische bijstand in processen, zoals het aanspannen van een kort geding en/of mediation. En de rechtszaken tegen partijen die geweld tegen vrouwen propageren. Daarnaast wordt uw donatie gebruikt voor basispakketten voor meisjes en vrouwen die voor geweld op de vlucht zijn.

Procederen en mediation is duur. Veel vrouwen kunnen het financieel niet opbrengen om een kort geding en/of mediation te bekostigen. Femmes for Freedom Fund is een fonds voor vrouwen die aantoonbaar geen financiële middelen hebben om de kosten van een kort geding en/of mediation te dragen. De griffierechten, de eigen bijdrage en mediation  komen voor financiering in aanmerking. Vrouwen die denken in aanmerking te komen voor financiële steun vanuit het Freedom Fund doen samen met hun advocaat of juridisch adviseur een aanvraag. Femmes for Freedom ondersteunt ook principiële rechtszaken, en voert zelf rechtszaken om de positie van vrouwen in Nederland te verbeteren. Met uw donatie kan Femmes for Freedom financiële ondersteuning aan individuele rechtszaken geven die grensverleggende jurisprudentie kunnen opleveren.

Met uw donatie draagt u bij aan het geluk, vrijheid en veiligheid van veel individuele vrouwen, belangrijke proefprocessen en acties. Dit kunnen wij niet zonder u. Door de inzet van vrijwilligers, experts en hun netwerken fungeert Femmes for Freedom als kennisbank en ontwikkelt zij projecten op het gebied van voorlichting en preventie. Alleen met uw steun kan Femmes for Freedom deze meisjes en vrouwen helpen. Samen met de meisjes en vrouwen is Femmes for Freedom u enorm dankbaar voor alle steun en inzet. Help mee en werk met ons samen aan een wereld waarin vrouwen op geen enkele wijze gediscrimineerd worden. Help mee aan een gelijke wereld met gelijke kansen.

Donateur of eenmalig geven

U kunt een vaste donateur worden of eenmalig een geldbedrag overmaken. U bent dan officieel Freedom Friend! Als Freedom Friend ontvangt u van ons de nieuwsbrief met Freedom Updates en uitnodigingen voor Freedom Events.

Femmes for Freedom is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aan Femmes for Freedom aftrekbaar is van de belasting.

Word vrijwilliger

Met uw tijd en energie kunt u bijdragen aan het geluk van veel vrouwen. Femmes for Freedom heeft heel veel vrijwilligers nodig voor: buddies voor vrouwen, cursussen empowerment voor vrouwen die in moeilijke omstandigheden verkeren, pool van voorlichters, tekstschrijvers, juristen, vormgevers, webredacteuren, fondsenwervers en administratief medewerkers. Ook als uw expertise er niet bij staat, bent u zeer welkom om vrijwilliger te worden. Er is veel te doen! U kunt zich opgeven via info@femmes.wvmkb-sites.nl

Iets goeds nalaten

Testament

Nadenken over een testament, en dus over een periode dat u er niet meer bent, is niet gemakkelijk. Toch is het een geruststellend idee dat alles goed geregeld is en dat u hebt nagedacht over de verdeling van uw vermogen. Wellicht overweegt u Femmes for Freedom op te nemen in uw testament. Met het geld uit erfenissen kan Femmes for Freedom jaarlijks projecten een financiële basis geven . Via Femmes for Freedom kunt u bijdragen aan het geluk van vrouwen na uw leven.  Er zijn verschillende manieren om via Femmes for Freedom geld na te laten aan projecten

  • U laat een testament opstellen bij een notaris. De kosten zijn meestal rond de 300 euro. Het eerste halfuur van een oriënterend gesprek is altijd gratis. Kijk op de vergelijkingssite http://www.degoedkoopstenotaris.nl/.
  • Uw testament kunt u altijd wijzigen.
  • U kunt Femmes for Freedom een vast bedrag (een legaat) of een percentage (een erfstelling) geven van uw nalatenschap.
  • Femmes for Freedom is vrijgesteld van het betalen van belasting over legaten en erfstellingen. Erfgenamen moeten dat wel.

Meer informatie? Neem contact met ons op of vraag kosteloos onze brochure aan. Daarin informeren we u ook over de mogelijkheid om via uw testament een eigen Fonds op Naam in te stellen.

Met uw hulp draagt u bij aan het geluk van veel vrouwen en aan het bestrijden van veel ongeluk van vrouwen. Dit kunnen wij niet zonder u.

Een eigen fonds

Fonds op Naam

Door een eigen fonds op te richten, helpt u vrouwen die in moeilijke omstandigheden verkeren op een heel persoonlijke manier. U bepaalt immers zelf naar welk project uw geld gaat. Femmes for Freedom heeft een keur aan projecten die aansluiten bij uw wensen.

Een fonds op naam kunt u tijdens uw leven oprichten of vastleggen in uw nalatenschap. Ook een combinatie is mogelijk. Bij het instellen van het fonds, zullen wij in een persoonlijk gesprek uw wensen en de criteria vaststellen en vastleggen.

Voordelen:

Een eigen fonds is een persoonlijke manier van een goed doel steunen.
Het is eenvoudig door iedereen op te richten.
Femmes for Freedom zorgt voor de administratieve afhandeling.
U ontvangt een rapportage van de projecten en resultaten.
Het bedrag van schenking is voor particulieren volledig aftrekbaar.
Schenking bij leven is vrijgesteld van schenkingsrecht.
Schenking na leven is vrijgesteld van successierecht.

Bedrijfsdonatie

Natuurlijk wilt u als modern bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dus u houdt rekening met het effect van uw bedrijf op het milieu. En u draagt het welzijn van mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf, hoog in het vaandel. De stap naar het helpen van vrouwen een betere toekomst op te bouwen, is snel gezet.

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Donaties aan projecten die aansluiten bij de interesse van uw bedrijf.
  • Doneren aan Femmes for Freedom, of een fonds op naam.
  • Een diepgaande meerjarige samenwerking.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Doneer via onderstaande opties of maak over op NL71 ABNA 0504.2097.44 ten name van Stichting Femmes for Freedom.

Doneren via iDeal

Doneren via PayPal

Wilt u maandelijks doneren aan Femmes for Freedom? Neem dan contact op met info@femmes.wvmkb-sites.nl